Билтен (бр.6) посветен на судската практика на ЕСЧП

bilten

Бирото за застапување на Македонија пред Европскиот суд за човекови права го објави шестиот Билтен посветен на судската практика на Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) кој се издава во соработка со Бирото за застапување на Македонија пред ЕСЧП и Германската фондација за меѓународна правна соработка (ИРЗ).

Целта на Билтенот e унапредување на почитувањето на човековите права и нивната заштита во Република Македонија, како и приближување на конвенциските стандарди и практиката на ЕСЧП кај трите гранки на државната власт (законодавна, извршна и судска).

Билтенот може да го преземете на следните линкови:

Билтен за судска практика бр.6/2018 (МАК)

Билтен за судска практика бр.6/2018 (АЛБ)

 

ЛОКАЦИЈА

АДРЕСА

Ул. Димитрие Чуповски бр.9
1000 Скопје
Република Северна Македонија

избери јазик

КОНТАКТ ИНФО

тел: +389 02 3109 784
емаил: biroescp@mjustice.gov.mk
веб: www.biroescp.gov.mk