НОВОСТИ

Оглас за вработување бр. 2/2018

Министерство за правда – Биро за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права објавува Оглас за вработување на 2 (две) лица Министерство за правда – Биро за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права врз основа на член 22, член 23, […]

Повеќе »»

Календар на настани МАРТ 2018

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ ЗА МЕСЕЦ МАРТ 2018

Повеќе »»

Оглас за вработување

Министерство за правда – Биро за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права објавува Оглас за вработување на 2 (две) лица Министерство за правда – Биро за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права врз основа на член 22, член 23, […]

Повеќе »»

ПРЕСУДА НА ЕСЧП ВО СЛУЧАЈОТ ТОЛЕСКИ ПРОТИВ РМ (Апликација бр. 17800/10)

CASE OF TOLESKI v. -THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA- Македонска верзи-а

Повеќе »»

Директорот на Бирото за застапување на РМ пред ЕСЧП, Костадин Богданов, поднесе барање за утврдување на престанок на функцијата Владин Агент до Министерот за правда и Владата на РМ.

Барање

Повеќе »»

Германската фондација за меѓународна правна соработка (ИРЗ) одбележува 25 години од нејзиното постоење

GermanFoundationIRZ

На 16 мај 2017 година, Германската фондација за меѓународна правна соработка (ИРЗ), ќе одбележи 25 години од нејзиното постоење. Директорот на Бирото за застапување пред Европскиот суд за човекови права м-р Костадин Богданов на покана на фондацијата, ќе биде дел од одбележувањето кое ќе се одржи во […]

Повеќе »»

ЕДНОДНЕВНИ ОБУКИ ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА НА ЗАТВОРСКИОТ ПЕРСОНАЛ ЗА ,,Меѓународните и националните стандарди од областа на извршувањето на санкциите”

На 20-ти април 2017 година во Тренинг центарот во Идризово започнаа да се спроведуваат еднодневни обуки во врска со Меѓународните и националните стандарди од областа на извршувањето на санкциите во организација на Управата за извршување на санкциите. На обуката свое обраќање имаа претставници на Бирото за застапување […]

Повеќе »»

Научна и стручна расправа на тема: „Парадигмата на незаконитите докази и плодовите на отровното дрво“

foto-17

На 21 април 2017 година, беше одржана научна и стручна расправа на тема: „Парадигмата на незаконитите докази и плодовите на отровното дрво“ во организација на Здружението за кривично право и криминологија на Македонија (ЗКПКМ), во соработка со Центарот за стратегиски истражувања на МАНУ и Амбасадата на САД […]

Повеќе »»

ПРЕСУДА НА ЕСЧП ВО СЛУЧАЈОТ КАРАЈАНОВ ПРОТИВ РМ (Апликација бр. 2229/15)

img-04

Денеска од страна на Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) беше објавена пресуда која се однесува на апликацијата поднесена од страна на г. Петар Карајанов, во врска со постапката за лустрација во која апликантот бил најпрво прогласен за соработник на поранешните тајни безбедносни служби со Решение на […]

Повеќе »»

40 години Факултет за безбедност – предавање од владиниот агент м-р Костадин Богданов

По повод 40 години од формирањето на Факултетот за безбедност – Скопје, Ве покануваме на предавањето кое ќе го одржи владиниот агент м-р Костадин Богданов, директор на Бирото за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права. Предавањето на тема „Механизмите за заштита на човековите […]

Повеќе »»
Page 1 of 41234

ЛОКАЦИЈА

АДРЕСА

Ул. Димитрие Чуповски бр.9
1000 Скопје
Република Македонија

избери јазик

КОНТАКТ ИНФО

тел: +389 02 3109 784
емаил: biroescp@mjustice.gov.mk
веб: www.biroescp.gov.mk